به گزارش جام جم آنلاین، بحثها درباره امکان تقلب در آزمون کنکور دوباره بالا گرفته است و مسئولانی مانند رئیس سازمان سنجش خواستار قطع اینترنت برای مقابله با تقلب شدهاند.
بررسیها نیز نشان میدهد که بازار تقلب در آزمون کنکور سال گذشته داغ بوده است، زیرا سال گذشته از ۸۵۷ نفر از داوطلبان کنکور تجهیزات تقلب کشف شد. اما این همه آمار تقلب در کنکور سال گذشته نیست، زیرا نرمافزاریهای سازمان سنجش نیز تقلب حدود هزار داوطلب دیگر را نیز تایید کرد.
متخلفانی که از تجهیزات برای تقلب استفاده میکنند بین سه تا ۱۰ سال از شرکت در آزمون سراسری محروم میشوند و متخلفانی که تقلبشان با استفاده از نرمافزارهای سنجش اثبات میشود از شرکت در آزمونهای همان سال محروم خواهند شد.
این درحالی است که برخی کارشناسان معتقدند مجازاتهای در نظر گرفته شده برای داوطلبانی که اقدام به تقلب میکنند، مناسب نیست. به همین دلیل هر سال دست تعدادی از داوطلبان متخلف رو میشود.
با این حال این روزها که بحث قطع اینترنت برای پیشگیری از تقلب در آزمون کنکور مطرح است، باید تاکید کرد که این اقدام نیز نمیتواند به طور کامل مانع تقلب داوطلبان شود، زیرا آنها میتوانند از تجهیزات دیگری استفاده کنند.
هرچند رئیس سازمان سنجش درخواست قطع اینترنت سیمکارتها را هنگام برگزاری آزمون کنکور مطرح کرده است. اما تاکنون در این خصوص تصمیمهای لازم گرفته نشده است، چراکه شورای امنیت کشور در این خصوص تصمیم نهایی را میگیرد.
عبدالرسول پورعباس، رئیس سازمان سنجش خواستار قطع سه ساعته اینترنت تلفنهای همراه در مناطق برگزاری آزمون سراسری شده است، اما توضیح داده که تصمیمگیری در این خصوص برعهده شورای امنیت کشور است.
در واقع وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات برای قطع اینترنت براساس تصمیم شورای امنیت کشور اقدام میکند.
به نظر میرسد شواری امنیت کشور نیز در همین هفته در جلسهای به مساله قطع اینترنت هنگام برگزاری کنکور خواهد پرداخت.
رئیس سازمان سنجش درباره دلیل مطرح کردن درخواست قطع اینترنت توضیح داده است که این مهم برای پیشگیری از تقلب است تا عکس یا فایلی از داخل جلسه آزمون به خارج ارسال یا دریافت نشود.
به گفته عباسپور کنکور بر آینده بسیاری از افراد تاثیر گذار است تا آنجا که اگر داوطلبان و خانوادههایشان را در نظر بگیریم تعداد آنها از هشت میلیون نفر فراتر میرود.
مسالهای که سبب شده مدیران سازمان سنجش بحث قطع اینترنت را مطرح کنند، تخلفهایی است که هنگام برگزاری کنکور با استفاده از برخی نرم افزار و سختافزارها انجام میشود.
مهدی اسماعیلی، نایب رئیس کمیسیون آموزش مجلس نیز دراین باره به جام جم آنلاین میگوید: براساس بررسیهای انجام شده و گزارشهایی که از طریق سازمان سنجش به کمیسیون آموزش رسیده است. هرسال در جریان برگزاری آزمون کنکور سوالات لو میرود یا تعدادی از داوطلبان مرتکب تقلب میشوند. به همین دلیل در جامعه ذهنیتی منفی نسبت به کنکور ایجاد میشود و حیثیت آزمون کنکور زیر سوال میرود.
او درباره ابزارهای تقلب نیز عنوان میکند: بررسیها نشان میدهد برخی با استفاده از سخت افزار و نرم افزارهای مختلف اقدام به تقلب یا نشر سوالات کنکور میکنند. برای نمونه امسال نیز تعدادی از این ابزارها هنگام برگزاری کنکور از تعدادی از داوطلبان متخلف کشف شد. ابزارهایی که در پوشش عینک و سمعک استفاده شده یا حتی در برخی موارد تراشههایی کوچک بودند.
آن طور که عضو کمیسیون آموزش مجلس توضیح میدهد با توجه به نفوذهای انجام شده هنگام برگزاری کنکورسازمان سنجش مساله قطع اینترنت را مطرح کرده است تا امکان استفاده از ابزارهای تقلب که به وسیله اینترنت کار میکنند، فراهم نباشد.
به گفته اسماعیلی کارشناسان سازمان سنجش معتقدند چنین رویکردی در کشورهای دیگر نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
به این ترتیب میتوان گفت بحث تقلب در کنکور آنقدر جدی است که مسئولان برای کنترل آن به فکر راهکارهایی مانند قطع اینترنت افتادهاند، اما مساله اینجاست که قطع اینترنت نیز نمیتواند امکان تقلب را به شکل کامل به صفر برساند، زیرا کارشناسان معتقدند متخلفان میتوانند از ابزارهای دیگری استفاده کنند که به اینترنت نیاز ندارند.
علیرضا حسن زاده، مدیر گروه مدیریت فناوری و اطلاعات دانشگاه تربیت مدرس یکی از این کارشناسان است. او معتقد است قطع اینترنت احتمال تقلب در آزمون کنکور را کاهش میدهد. اما نمیتواند صد درصد مانع تقلب شود، زیرا متخلفان میتوانند از ابزارهای دیگری استفاده کنند.
او در گفتوگو با جام جم آنلاین تاکید میکند: اگر اینترنت سیمکارتها قطع شود، متخلفان میتوانند از طریق شبکه وایفای اقدام به تقلب کنند در نبود شبکه وایفای نیز آنها میتوانند از گیرنده و فرستندههای رادیویی استفاده کنند یا از ابزارهای پیشرفتهتری شبیه بلوتوث برای انتقال اطلاعات بهره بگیرند.
به همین دلیل با قطع اینترنت در زمان برگزاری آزمون نمیتوان به شکل صد درصدی مانع تقلب شد.
این استاد دانشگاه ادامه میدهد: برای کاهش امکان تقلب میتوان گیتهایی را در محل برگزاری آزمون طراحی و نصب کرد و با استفاده از آن مانع از ورود ابزار تقلب به محل برگزاری آزمون شد. البته باید از فناوری مناسبی برای این مهم استفاده کرد که از تجهیزاتی که متخلفان از آن بهره میگیرند، پیشرفتهتر باشد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم